Известие

Collapse
No announcement yet.

Странна промяна в моята красавица

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
    Ама он иска да знае, защо е спряла да пуши
    От всичко изговорено до момента разбрах, че когато печката пуши е лошо................а когато не пуши, пак е лошо.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      От всичко изговорено до момента разбрах, че когато печката пуши е лошо................а когато не пуши, пак е лошо.
      Май това е извода

---------- Post added at 10:56 ---------- Previous post was at 10:43 ----------

Първоначално публикувано от Iltcho Покажи съобщение
      Ш, ало, врачките! Оти плашите човеко?

1. Имаш ли катализатор?
      2. Сипвал ли си добавка в горивото?
      3. Кога последно сменя въздушния филтър?

Дим при яко настъпване имаше и при мен преди време. Слушал съм 1000000 тези.
      Реално се оказа:
      1. Некоректна работа на дебитомера (извън параметрите)
      2. Некоректна работа на МАП-а

Моя съвет :
      Свали мап сензора (черен датчик върху всмукателя с букса с 3 кабела захванат с болт 6 мм - ключе 10, измии го със спрей за чистене на нагари и т.н. и го сложи отново.

Качете колата на диагностика и пуснете реални и измити стойности на дебитомера и мап-а и гледайте какво става! При мен кривата на реалните стойности на дебитомера беше доста под очакваната (измита) стойност и въпреки това не даваше грешка. Смених го с друг за проба - О ЧУДО! Не само, че спря да пуши като локомотив, а и намали малко разхода и стана доста по-динамична.

п.п - ЕГР-то такива смрадове вкарва, че не е истина. Дори и след запушването му с 2 тапи още имаше мизерии вътре в мотора и 2 пъти мих МАП-а. Сега от 8 месеца се е закротила, ама до кога ли...
      Виж това за МАП-а ще го направя, ама ме притеснява че някъде бях чел, че при такава манипулация ако е наред може да се скапе./може и да бъркам/ При теб как беше след почистването? Нещо промени ли се относно работата на мотора?
      Last edited by ihalachev; d.m.y г., 13:42.
      Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

Аз пък ти казвам, че моята 147 на студено време не пушеше изобщо.
        След Март започна да киха сажди....
        При положение, че няма проблем с колата, не разбирам, защо се вкарваш в размисли и страсти - карай и се не бой
        sigpic

Comment

Аз пък ти казвам, че моята 147 на студено време не пушеше изобщо.
          След Март започна да киха сажди....
          При положение, че няма проблем с колата, не разбирам, защо се вкарваш в размисли и страсти - карай и се не бой
          Не че се притеснявам нещо, а просто ми беше интересно на какво може да се дължи тая промяна. Каква е връзката със студеното време? Аз я карам моята вече трета зима и при сръчкване все е пропушвала /няма лято няма зима/

Comment

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
            Май това е извода

---------- Post added at 10:56 ---------- Previous post was at 10:43 ----------

Виж това за МАП-а ще го направя, ама ме притеснява че някъде бях чел, че при такава манипулация ако е наред може да се скапе./може и да бъркам/ При теб как беше след почистването? Нещо промени ли се относно работата на мотора?
            Да промени се. Спря да забива и тръгна нормално.
            Не ми свети чека.
            Работи добре. Това, което си чел да не би да е било за миенето на дебитомера? Щот на мапа според мен нищо му няма след промивка.

За студеното и топлото имаше мисля някъде тема.
            Свързано е с по-добро изгаряне на горивото - по-студен въздух - по-богат на кислород.
            ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
            ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
            Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
            Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Да промени се. Спря да забива и тръгна нормално.
              Не ми свети чека.
              Работи добре. Това, което си чел да не би да е било за миенето на дебитомера? Щот на мапа според мен нищо му няма след промивка.

За студеното и топлото имаше мисля някъде тема.
              Свързано е с по-добро изгаряне на горивото - по-студен въздух - по-богат на кислород.
              Да може и за дебитомера да съм чел. Аз пробем със забиване нямам ама ще го понапръскам профилактично мапа. Мерси за споделеното инхо.

Comment

Ама он иска да знае, защо е спряла да пуши
                Шот забраниха цигарите
                Сега сериозно.
                Колега, да си сменил марката масло?
                Може да са били задънени инжекторите и най-накрая да е прокарала.
                В общи линии, няма за какво да се притесняваш.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Шот забраниха цигарите
                  Сега сериозно.
                  Колега, да си сменил марката масло?
                  Може да са били задънени инжекторите и най-накрая да е прокарала.
                  В общи линии, няма за какво да се притесняваш.
                  Да смених маслото преди около 2-2.5хил. До сега карах със Селения а сега сложих някакво Немско което ми го донесе приятел от Германия като ми го препоръча силно

Comment

Да смених маслото преди около 2-2.5хил. До сега карах със Селения а сега сложих някакво Немско което ми го донесе приятел от Германия като ми го препоръча силно
                    Значи имаш обяснението.

Comment

Е тука не съм съгласен! Ама никак!!!!

Начи моята трябва да е като чешко котле набутано с долнокачествени въглища!
                      Преди 3 хиляди минах от Селения ВР 5В40 на Motul X-clean 5W40! Мойта трябва да е окадила махалата!

п.п. - А спрете се да си правите експерименти с маслата за тая кола да не пълните темата продава части със заковали мотори, а?

Велинград е далече, иначе ти предлагам БЕЗПЛАТНА диагностика на твоята кола. Обзалагам се, че или дебиломера ти кляка (0019, карам си един в багажника) или МАП-а!
                      Имах СЪЩИЯТ проблем! Чат-пат пушеше, чат-пат НЕ! Особено на климатик!

Не си ми отговорил на въпроса пич - КОГА ЗА ПОСЛЕДНО СМЕНИ ВЪЗДУШНИЯ СИ ФИЛТЪР????????
                      ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                      ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                      Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                      Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Преди 3 хиляди минах от Селения ВР 5В40 на Motul X-clean 5W40! Мойта трябва да е окадила махалата!

п.п. - А спрете се да си правите експерименти с маслата за тая кола да не пълните темата продава части със заковали мотори, а?

Велинград е далече, иначе ти предлагам БЕЗПЛАТНА диагностика на твоята кола. Обзалагам се, че или дебиломера ти кляка (0019, карам си един в багажника) или МАП-а!

Не си ми отговорил на въпроса пич - КОГА ЗА ПОСЛЕДНО СМЕНИ ВЪЗДУШНИЯ СИ ФИЛТЪР????????
                        Въздушния филтър е сменен преди една смяна на маслото тоаст около 12-13 хил. Съгласен съм че трябва диагностика но тука няма къде. Интересното при мен е че 2години пушеше и от 2месеца без никаква интервенция от мен спря да пуши.

Comment

Въздушния филтър е сменен преди една смяна на маслото тоаст около 12-13 хил. Съгласен съм че трябва диагностика но тука няма къде. Интересното при мен е че 2години пушеше и от 2месеца без никаква интервенция от мен спря да пуши.
                          Ама хич отказвате да мислите.
                          Колата и преди и сега вероятно си е пипала маслото, но има масла, които горят без димни завеси, а също така има масла с присадки за "уплътняване".
                          Във всички случаи колата нито е по-добре, нито е по-зле.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                            Ама хич отказвате да мислите.
                            Колата и преди и сега вероятно си е пипала маслото, но има масла, които горят без димни завеси, а също така има масла с присадки за "уплътняване".
                            Във всички случаи колата нито е по-добре, нито е по-зле.
                            От както имам колата съм сменял маслото 4 пъти. През този период да съм долял не повече от 150гр. масло. Както го слога така и го изхвърлям. Мисля че звера не ми пипа маслото.

Comment

Аз имам опит с 2 броя - и двете пушат чернилка при натоварване и 2-те не горят масло
                              Все си мисля, че чистенето на МАП и дебитомер не е лоша идея. Ще пробвам скоро.
                              166, 2.4 JTD'00

Comment

От както имам колата съм сменял маслото 4 пъти. През този период да съм долял не повече от 150гр. масло. Както го слога така и го изхвърлям. Мисля че звера не ми пипа маслото.
                                Въпреки това, друго смислено обяснение няма и ще разбереш дали е така, ако пак смениш маслото и колата пропуши.
                                По отношение на техниката, магическото мислене не дава отговори, а единствената причинно-следствена връзка е смяна на маслото и след това спиране на пушенето. Други интервенции доколкото разбрах няма.

Comment

Working...
                                X